Thursday, December 14, 2006

Fläskfilégryta

Satt och skrev ner ett recept till svärföräldrarna, och tänkte att jag kan ju lika gärna lägga ut det här också. Det är en jättegod fläskfilégryta som vi serverade när sambon fyllde jämnt.

Fläskfilégryta

1 kg fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl eller redning
½ tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk mejram
1 dl vatten
3 dl grädde
2 tärningar hönsbuljong
1 dl chilisås
2 msk chutney
1 msk soja
6 st cabanossi
1 röd paprika
300 g saltgurka
1 burk syltlök

Putsa köttet fritt från hinnor, skär det i centimetertjocka skivor. Hacka paprika och saltgurka, skär cabanossin i bitar.

Bryn köttet tillsammans med vitlök i en gryta med en klick smör eller lite olja, pudra över mjöl. Krydda med salt, peppar och mejram. Tillsätt grädde, vatten, buljongtärningar, chilisås, chutney och soja. Låt koka upp och sjud i fem minuter.

Tillsätt paprika, cabanossi, gurka och syltlök. Låt bli varmt och smaka av. Servera med potatis och grönsaker.

No comments: